vrijdag 31 augustus 2012

Luiertjes review 1

Woensdag hebben we al een heleboel dingen getest. De bamboozle van afgelopen nacht - met extra inlegger - was vanmorgen goed nat, maar niet helemaal door en door. Keigoed van de bamboozle. Ik ben al een beetje fan.

Daarna kreeg DL de Itti Bitti aan.
Eerste indruk: Zitten die knoopjes niet vervelend langs de binnenkant? Ze voelen zo hard. En wat een dik pakket inlegger zit er in.
Pasvorm: Precies een beetje vreemd. Er was aan de achterkant een hele hoop stof waar precies niets zat.
Lekken/absorptie: Na 2 uurtjes een klein lekje langs de beentjes hoewel ik echt goed had opgelet dat hij daar goed aan zat. Hij voelde wel niet kletsnat toen hij af ging.
Afbeelding

De Easyfit met drukknopen
Eerste indruk: Heel benieuwd hoe een luier met drukknoopjes sloot. Op zicht leek me dit de handigste luier voor bij de onthaalmoeder. En een lekker dun pakketje. Handig dat de inleggers achterin zitten (pocket). Dan verschuift het allemaal niet zo. Ik was een beetje bang voor de fleece inlegger omdat mijn dochter vorige keer uitslag kreeg van fleece rechtstreeks tegen de billetjes. Met het inlegvliesje erbovenop gaf dit echter geen probleem.
Pasvorm: Goed! Niet te dik en sloot overal mooi aan.
Lekken/absorptie: Na het dutje hadden we een klein lek langs de bovenkant. Maar niet zo erg als bij de itti. Volgende keer leg ik er een extra inlegger bij. Misschien is zo'n dun pakketje toch niet zo goed.
Afbeelding

De Bumgenius Flip met ecokatoenen inlegger
Eerste indruk: Door alle goede commentaren over deze luier te lezen, was ik misschien wel wat bevooroordeeld. Duidelijk mijn favoriet. En ik was zo benieuwd naar het vouwen van zo'n prefold. Het vouwen is echt helemaal niet moeilijk. Ik kan niet wachten tot morgen om er weer eentje te vouwen [cheesygrin] Nadeel is wel dat dit echt niet mee kan naar de onthaalmoeder, of ik moet meer overbroekjes kopen en de inleggers echt als inleggers gebruiken. Ben bang dat ik haar niet aan het vouwen kan zetten. Maar voor thuis vind ik dit echt leuk.
Pasvorm: Goed! Best een dun pakketje. Volgende keer zou ik de inlegger wel wat verkleinen.
Lekken/absorptie: Super! Totaal geen lekken hoewel de inlegger echt kletsnat was na 3 uur. Eens zoeken of daar ook nog een extra inlegger in kan/moet.
Afbeelding
Afbeelding

De Ecoposh met Bambinex overbroekje
Eerste indruk: Wat een dikke luier! Ongelooflijk dat daar nog een overbroekje overheen moet.
Pasvorm: Goed, maar erg dik/groot. Hij was wel mooi aanpasbaar en de knippers sloten snel.
Lekken/absorptie: Super! Absoluut niet door en door nat. Maar ik ga Tamara's raad opvolgen en er volgende keer maar 1 inlegger in gebruiken. Ik vond wel dat hij haar nogal wat 'streepjes' op haar billen bezorgde. Maar dat komt misschien ook omdat het zo'n dik pakketje is.
Afbeelding
Afbeelding
Het overbroekje heeft extra flapjes aan de beentjes. Ziet er wel heel grappig uit, maar ik vraag me af of het ook extra nut heeft
Afbeelding

4 opmerkingen:

 1. Tof zeg! En wat een goed meewerkend proefkonijn! :-) Is die blauwe flip het overbroekje van die witte flip? Grappig, ik vind het pakket dikker tonen in die witte dan in die blauwe.
  Mijn zoontje draagt voor zijn middagdutje nog een luier, ik zal ook eens proberen er een fotootje van te nemen en hem eens naar je doormailen zodat je er ook eens een idee van hebt. Qua dikte valt die precies wel mee.
  Zou de onthaalmoeder het niet zien zitten om een paar luiers per dag te vouwen? Je kan het haar misschien gewoon eens vragen. Mijn dochter vond het destijds super om de luiers mee op te vouwen (dat was gemakkelijk, gewoon in 3 delen).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben een man en ik plas in me broek welke luier zal bij mijn jet bbeste zijn van de site

   Verwijderen
 2. Ik wil een proef.konijn worden voor luiers hoe kan ik dat worden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je moet gewoon een vuilnis zak doen

  BeantwoordenVerwijderen