vrijdag 21 september 2012

Luiertjes review 2

De Flexitots met Rumparooz overbroekje
Eerste indruk: Een leuke luier. Niet te dik, niet te dun.
Pasvorm: Wat mij betreft zat de flexitots zelf goed. Het overbroekje was niet zo mijn favoriet voor wat betreft pasvorm. Misschien moet ik gewoon nog wennen aan de drukknoopjes
Lekken/absorptie: Na een hele nacht waren er nergens lekken. Kan ook moeilijk anders als er zo'n overbroekje over zit of niet? Ik vond wel dat de luier heel vreemd rook toen hij af ging. Vreemder dan andere ochtendluiers. Ondertussen heb ik hem nog een keer 's nachts om gedaan en toen rook hij iets minder vreemd 's morgens.
Afbeelding
Afbeelding

Myllymuksut Prefold met Bambinex overbroekje
Eerste indruk: Ik ben fan van prefolds sinds ik dit pakket heb. Wat vouwt dat makkelijk! En wat is het dan een mooi dun pakketje.
Pasvorm: Prefold perfect qua maat. Het broekje vind ik ook wel leuk, maar ik vind de flip gewoon leuker zitten.
Lekken/absorptie: Kletsnat na enkele uurtjes, maar totaal geen lekken. En daar doen we het toch voor he.
Afbeelding

Rumparooz G2
Eerste indruk: Voor wat betreft uitzicht een van mijn favorieten. Lijkt me tof dat je er zoveel dikke inleggers in kunt doen.
Pasvorm: Goed, al waren de drukknoopjes niet zo makkelijk om aan te passen. Hier moet ik duidelijk nog in trainen.
Lekken/absorptie: Al na enkele uurtjes een lek aan het beentje. Ik had er ook een inlegger uitgehaald. Volgende keer toch maar met een dubbele inlegger.
Rumparooz G2

Conclusie tot nu toe:

De easyfit vind ik geweldig voor bij de onthaalmoeder. Ik heb er een microvezeldoekje (vaatdoek) in drieën geplooid in geduwd en volgens oma was hij nog steeds niet nat toen ze hem af deed na ongeveer 4 uur. Heerlijk dus.
Voor thuis ben ik grote fan van prefold en het flip overbroekje. Redelijk dun, makkelijk te wisselen, droogt redelijk goed, ... Alleen heb ik een klein 'ongelukje' met de ecokatoenen inlegger. Ik krijg hem niet schoon. Al redelijk lang in de zon laten hangen, maar er zit echt nog een vlek in. Voor mezelf niet zo erg om opnieuw te gebruiken, maar ik zou er niet zo happig op zijn mocht ik een luier met zo'n vlek aankrijgen om te testen.

De itti bitti heeft het de laatste keren ook goed droog gehouden. Alle inleggers er in en dan houden we het zeker 3 uur uit. Alleen vind ik deze wat moeilijker om op een ander te laten dragen. DL trok hem daarstraks uit mijn handen en dan is het toch even puzzelen hoe die inleggers weer geplooid/gelegd moeten worden. Dat met een bloot kindje en nog 3 andere kindjes rond je, lijkt mij echt niet evident. Misschien dat ik er daar toch een paar van aanschaf voor thuis. Ik weet het nog niet. De knippers aan de binnenkant houden mij ook wat tegen. Die lijken me vervelend zitten bij het dragen. Maar dat kan Febe natuurlijk nog niet vertellen.

4 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen. Wij gebruiken vanaf de drie maand katoenen luiers van Bambino Mio. We hadden ze gekregen van iemand anders, dus we hebben nooit uitgetest of er betere zijn. (We zijn er dan ook tevreden van)
  Maar als je op facebook zit, is het misschien wel leuk om lid te worden van de groep "Wasbare luiers". Een heel actieve groep waar je al je vragen kan stellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen! zelf gebruiken wij kiddybips en ookzeer tevreden over. misschien ook es uitproberen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor jullie reacties :-) Ik ben al een tijdje lid van de facebook groep ;-) Daar heb ik ook het eerste gehoord over het huurpakket. Maar toch bedankt voor de tip.

  De kiddybips wil ik zeker ook eens proberen (net als zoveel andere luiers eigenlijk :-) ). Ik ben ook lid bij Dragen en Voeden en hou daar goed het tweedehands forum in de gaten. Dus wie weet, binnenkort ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, je hebt er nog getest! Deze had ik eventjes gemist. En wat voor grappige namen: Rumparooz en Myllymuksut, dat legt gegarandeerd je tong in de knoop! :-D
  Jammer dat je die ecokatoenen inlegger niet schoon krijgt. Herhaaldelijk wassen en in de zon laten hangen, hielp bij ons soms (bij bambino mio, hè) ; na een maand intensief gebruik waren de vlekken er dan uit (al konden er ondertussen ook al wel nieuwe tussen zitten ;-))
  Maar bij bambino mio had je nog een doorspoel-papieren legger, dat geeft misschien wel een groot verschil.
  Ik zou het toch ook niet leuk vinden moesten mijn kindjes zo'n luier uit bvb een huurpakket dragen.
  Van kiddybips heb ik ook al gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen