vrijdag 30 december 2011

Druk druk druk - Een maandoverzicht

Ik snap niet zo goed hoe andere mensen dat gedaan krijgen: een huishouden, een baby, full-time werken, hobby'en en dan ook nog eens bloggen... Ik krijg dat laatste er niet geregeld bij gedaan. Ik zal u misschien even tonen wat ik de laatste maand zoal gedaan heb.

Wij hebben in ons huis bredere deuren. Kwestie van gemakkelijk met een rolstoel binnen te kunnen, mocht dat ooit nodig zijn. Maar voor bredere deuren maken ze geen tochrollen. Die maak ik dan maar zelf. Heel ons huis lag dus onder de piepschuimkorrelkes toen we klaar waren met vullen. En leuk (lekker?) dat de honden dat vonden! We bestelden trouwens 2 van die zakken (omdat ik niet geloofde dat we met ene ook toekwamen). Als u dus wat nodig hebt, u weet ons te vinden.

Tochthond
isomo

Pippelotje toonde op facebook een rokje naar een model van Emma en Mona. Ik had het op haar blog ook al bewonderd, maar ik durfde me er niet aan wagen. Na dat van Pippelotje te zien wel. Aangezien de kleinste maat nog net een maat groter was dan we nodig hadden, dacht ik: ik verklein dat effe. Dom natuurlijk om dan gewoon wat op het geraak te tekenen en niet te denken aan naadwaarde. Volgens de papa is het een mini-mini-rokje :-) En deze keer heeft hij echt gelijk. Aanschouw:

Mini minirokje
Heeft u dus een kleinere baby (en hecht u niet zoveel belang aan supergoede afwerking), geef een seintje dan stuur ik het u op. Ik denk dat het een maatje 62-68 is.nAnders bewaar ik het voor de volgende baby. Ik begin er nog eens opnieuw aan hoor. Maar wanneer...

Kan er mij trouwens iemand misschien uitleggen hoe een rolzoomvoetje op een naaimachine werkt? Ik krijg dat niet gedaan. Die stof blijft er niet inzitten en de handleiding maakt mij niet echt wijzer.
Oh en ik heb hier ook iets keibelangrijks bij geleerd! In de naailes zei de juf altijd dat ge tricot perfect kunt stikken met een gewone steek, als ge maar een stretchnaald gebruikt. Dat klopt zeker voor verticale stukken, maar boorden vragen toch echt om een stretchsteek!

Ik heb voor het eerst in mijn leven geflockt:
geflockt

De bedoeling was om alle effen truitjes op te vrolijken. Maar dat kind groeit gelijk kool. Ik wacht dus nog even op een nieuwe lading truitjes.

De juf (en het kind) in mij mocht(en) gisteren ook nog eens naar boven komen. Ik leende kindjes bij de buren. Samen staken we mijn baby in bed en toen hebben we koekjes gebakken. Heerlijk! En zo mooi met de nieuwjaarsbriefjes eraan. Jammer dat ik er geen voor onszelf heb gemaakt.

Nieuwjaarskoekjes

De meters en de oma's krijgen er ook nog een kringloopzakje bij. En het is dus echt kringloop he. Mijn zus kocht deze kussenslopen ooit in de kringloop. Zij vond ze geweldig voor kleedjes voor Febe, maar ik vind het toch echt meer iets voor kringloopzakjes. En bij de rozen twijfelde ik eigenlijk of het zelfs voor zo'n zakje gemaakt is. Oordeel zelf maar:
kringlooptasjes

Een hele tijd geleden maakte ik voor Pippelotje een pop. Die is ondertussen al helemaal kaal heb ik begrepen. Pippelotje maakte een prachtig setje. Ik ben er zo'n fan van! Merci Pippelotje!

Dank u Pippelotje!

En volgens mij is dat zowat alles dat ik gemaakt heb de laatste tijd. Ik moet nog steeds eens beginnen aan die prachtige nijlpaardpiramide uit het boek. Achtereen is ze er te groot voor en dat zou toch zonde zijn he.

Voor straks alvast een goed uiteinde en een goed begin gewenst! Wij zullen op u allemaal klinken!

3 opmerkingen:

  1. Die koekjes zien er overheerlijk uit. Bovendien heel origineel met de nieuwjaarsbriefjes eraan vast gemaakt. De geflockte truitjes zien er ook prachtig uit.
    Ook voor jullie een schitterend 2012!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is ze groot geworden! Ook onze beste wensen voor dit nieuwe jaar!

    BeantwoordenVerwijderen