donderdag 11 augustus 2011

borstvoedingsschort

Ik werd tante van Mathias! We gingen op kraambezoek en namen een zelfgemaakte borstvoedingsschort mee voor de mama. Dat had ze bij ons gezien en vond ze toch wel praktisch. Het patroon vindt u hier .
borstvoedingsschort by Najasknitting

Ik mocht de kleine Mathias vasthouden. Wat een verschil met ons Febe! Niet te geloven dat die ook zo klein is geweest! Wat gaat dat over een jaar dan geven.

Bij het vastzetten van mijn zelfgemaakte lieveheersbeestjes (waarvan de stippen een betekenis hebben) kreeg ik van die kreukels. Dat trekt dus een beetje. Ik heb vanalles geprobeerd, maar kreeg het niet tegoei. Als u een tip voor mij hebt... Graag!

Andere mooie borstvoedingsschorten (zoals die die ik won bij mamasha vindt u hier)

6 opmerkingen:

 1. Ik heb zelf twee maal borstvoeding geven maar zo'n short heb ik nog nooit gezien ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. eerst vlisofix op de figuurtjes strijken. Dan vaststrijken op de stof en dan naaien. Normaal zou je dan geen vouwen mogen hebben.
  Heel mooi trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n schort is echt heel handig als je - zoals mij toch heel erg - een beetje op je privacy gesteld bent. Ik vind het heel knap dat anderen dat open en bloot kunnen, maar ik durf dat niet.

  Kaketoetje merci! Vlisofix is dus iets anders dan dat verstevigingsspul (vliseline?). Ik zal de veritas dan nog maar eens een bezoekje brengen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja, vliesofix.. maar euh, is dat met vilt, want vilt kan je wel niet strijken?
  of met tijdelijke lijmspray en dan vastnaaien?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook niet goed door hoe je zoiets zou moeten gebruiken. Doe je die om en stroop je dan eronder je trui omhoog en de baby zit er dan ook onder?

  Ik heb vier keer borstvoeding gegeven en bij de eerste was ik nog heel preuts, maar bij nummer vier gaf ik borstvoeding waar ik zat of stond. Heel makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen