dinsdag 4 augustus 2009

Muts met knoop

Ze is klaar en ik ben er trots op. Die gaat van pas komen als het deze winter weer zo hard gaat vriezen. Ik heb de boord met een dubbele draad gebreid. Dat is warmer voor de oortjes en het bruin zorgt ervoor dat de muts beter bij de jas past.
Op naar het volgende project om het blauwe garen op te krijgen. Ooit zou het een trui blijven... Het is ondertussen al twee keer opnieuw een trui geweest en het zal er zeker nooit meer een worden.

De knoop is een erfstuk van mijn oma. Naar het schijnt heb ik haar handwerktalent ook geërfd. Vandaar dat ik de aangewezen persoon was om de doos met knoopkes te krijgen.

Het einde is gebreid op dunnere sokkenbreinaaldjes. De rondbreinaald werd te groot en ik had die maat niet in sokkennaalden. In het echt valt het meer op, maar aangezien er weinig mensen groter zijn dan mij, heb ik besloten het zo te laten.

3 opmerkingen:

  1. Wauw wat een super muts heb je nu zeg, en leuk die knoop zo, jij hebt warme oortjes van de winter,
    groetjes van ons Marianneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Natuurlijk is daar een patroon van! Ik had het in het vorige postje gezet en hier niet meer herhaald. Dom hé ;-) Maar hier kan je het vinden http://racheliufer.blogspot.com/2007/10/robins-egg-blue-hat.html

    BeantwoordenVerwijderen